Tjejer kan också ha bra grejer.

<3 Mulberry. Fick i födelsedagspresent och julklapp, så jag har inte pungat ut själv!





Gillar Omegan också. Ärvd guldklocka från farfar.




Min pappa brukar säga att "bra killar ska ha bra grejer..". Jag tycker det gäller tjejer också!


Fredag!

Titta vilka fina tulpaner jag fick av Frida och Maggan!


Jeei. Idag är det Fredag och vi har fullt upp! Först har vi (läs: jag och Maja) börjat dagen med att skjutsa in pappa Joakim till jobbet, sedan tog vi en sväng förbi mamma på Polisutbildningen och drack en kopp kaffe innan vi åkte hem till Holmsund igen. Nu väntar jag på att Maja ska vakna så att hon kan få i sig lite lunch innan vi ska på BVC och göra BOEL-testet. (Har redan tjuvtränat lite här hemma, så det borde gå bra. Hehe.)

Sedan ska vi tillbaks till stan för då lämnar jag av Maja en kort stund hos mamma för jag måste in till Universitetet och rigga det sista innan vi utför testerna på Måndag. Se så att testprogrammet är helt färdigprogrammerat osv. Just det, är det någon av er som har lust att delta i testerna så får ni mer än GÄRNA delta.


Projektet är baserat på minne och uppmärksamhet och vi vill ta reda på om kognitiv träning kan ge effekter på korttidsminnet och arbetsminnet i olika uppmärksamhetsuppgifter. Hojta till om du vill vara med!


Efter universitetet så blir det nog bara lite strötid över medan vi väntar på att pappan i huset ska sluta jobbet. Sen åker vi hem och gör helg!


Adidas Copa Mundial. Nu köör vi!


Just det ja. Åkte och köpte nya skor ändå. Testar Adidas i sommar och ser hur det känns. De var de med den smalaste lästen jag kunde hitta på Intesrport (och de enda som var svart-vita). De hade inte mina favorit-Puma, men jag gör säkert lika många mål med dessa. Eller.. vi ser väl.


Hektisk dag.

Japp. Det har det verkligen varit. Började dagen med att lämna Maja hos mamma och pappa. Sedan fort in till universitetet för ett litteraturseminarium som gick toppenbra. Tur man har bra minne! Efter det hetsade jag vidare och hämtade upp en sovande liten tös som glatt fick följa med till stan och hämta upp sin pappa och sedan vidare till polisstationen för att kunna skaffa sig ett pass. Annars kommer hon ju inte till Turkiet!

Efter att vi vinkat av Joakim i stan så packade jag ner Maja i vagnen och gick och hälsade på Frida och Margareta utanför Schmäck. De satt och lapade sol och drack kaffe de rackarna! Hann träffa Maria och Oliver i förbifarten också, hon hade bråttom bråttom att hämta Leo på dagis men himlarns vad söt Oliver var där han låg i vagnen och sov. Gullis!


Nu har jag landat hemma hos mamma och pappa igen och vi väntar på att Joakim ska sluta jobba så att vi kan åka hem och göra middag osv. Har träning 20.30 ikväll och måste fixa ett par nya skor innan dess för mina gör ONT! Så är det någon som har ett par Puma King SL strl 37/38 så hojta! Jag köper dem! De säljs ju tydligen inte längre. Skit. Det kommer sluta med att jag kommer hem med ett par nya och ett par tusenlappar mindre. Men det är det ju värt för annars kan jag ju inte springa järnet. Och det vill man ju!

Ge mej!


Vad har ni gjort idag då?

Timo.



Hur fina är inte Timo Sarpaneevas nya glas, Timo, som han formgett åt Iittala?! Sådana här vill jag ha! Måste gå in på Cervera eller Inspirationsbutiken nästa gång jag är inne i stan och kolla om dessa finns. Like!


...



Tack för denna. Frågan är ju om det är så himla bra att man ser ut som en drugdealer på bild när man sysslar med idrott. Fantastisk förebild för de yngre! 

Ouch!

Morrn.

Isen på sjön försvann nu i veckan, det finns alltså hopp! Såå fint väder idag. Bilden tagen från balkongen och sovrummet.


God morgon allihopa! Solen skiner här i Holmsund och Maja har just somnat sin förmiddagslur. Oftast brukar hon sova till 11 ungefär och då får hon äta lunch.


Småfingrarna sticker fram.



Fördriver tiden litegrann med att kolla in utbudet på diverse webbutiker. Har hittat lite smått och gott som lag lägger upp snart. Ska bara ta en liten liten stund för mig själv och starta upp dagen på bästa sätt; en kopp kaffe och en frukt! Sjävklart har jag ju ätit frukost också men det var ett tag sedan.

Kram.

Någon som känner igen sig?

Varför använder man 4 glas att dricka ur under en dag istället för 1? En av många sjukt onödiga grejer.



Någon som känner igen sig?

Varför använder man 4 glas att dricka ur under en dag istället för 1? En av många sjukt onödiga grejer.



Tomt.

Empty room.


Någon mer än jag som tycker att det ser lite tomt ut vid våran tv-bänk? Och vad gör jag när påskliljorna bestämt sig för att vissna och jag måste ta bort krukan? Då blir det ju ännu mer tomt! Jag är så nöjd med väggen som Joakim och Stefan fixade upp att jag inte vågar göra hål i den och sätta upp saker på den (typ tavlor, hylla osv).


Fast vi har ju i alla fall ett fint litet collage vid sidan om väggen <3


Måste också passa på att ge mig själv lite credd för jag har gjort bort så otroligt mycket dryga saker idag;

- Jag har skrivit klart mitt paper (Hello there 15 högskolepoäng utöver de som ingår i programmet!)

- Jag har ringt till Ving och fixat en spjälsäng till Maja under Turkiet-resan

- Jag har skrivit klart instruktioner och samtyckesblankett till studien som ingår i projektarbetet

- Jag har mailat ut annonser till olika institutioner vid universitetet


Det är mycket för mig i alla fall och jag är supernöjd att jag hunnit allt detta medan Maja sovit. Wiho! Nu blir det en kaffekopp och ett glas vatten.




Lilla gumman.





Huhu. Ja tårkanalerna är nog lite trånga nu när hon är förkyld för det rinner minsann hela tiden ur ögonen. Men trots snor, tårar och hosta så krigar hon på som vanligt. Lite stillsammare lekar, men ändå vid gott mod. Bra Maja.


Men maten. Hon har väl tappat lite smak eftersom hon är täppt i näsan, så maten smakar inget vidare. Förutom vällingen, vatten och fruktpuré. Men jag är glad att hon får i sig vätska osv, så vi tar nya tag till middagen!


Lillgumman våran.

Utomhus.

Just ja. Jag skulle ju visa hur fint det blev på framsidan! Glömde. Men här har ni.


Nya husnummersiffror och lite murgröna.



I krukorna planterade jag penséer, murgröna och förgätmigej.



Tada! Det blev mysigt tycker jag.



Påskhelgen.

Hej och hå säger jag bara! Har varit en jättefin helg i Mjösjöby med Joakims släkt, men oj oj oj vad skönt det är att komma hem till vardagslunket igen. "Han som bätter är, han håll sä hem" sa ju bonden när de skulle bygga den nya järnvägen (för läääänge sedan) och jag tror att jag håller med honom. Lite. Alltid skönt att åka bort, men hemma är BÄST.

Oturligt nog blev lillan sjuk när vi kom hem, feber och snuva och allmänt hängig. Så vi är hemma idag. Skulle egentligen behövt åka in och ha möte med min handledare, men det får vi ta över mail istället. Får "jobba" hemifrån idag. Har lite som ska skrivas osv.

Maja har just somnat, så jag sitter här med en GOD kopp kaffe och sörplar medan jag fixar och donar lite.

Sekunderna just innan hon somnade. Trodde nästan att buset skulle ta över tröttheten.





Mamman fick sig lite färg i helgen ändå! Bra Jennifer. Och bra innan Turkiet så man inte blir "lobster".






Ica Maxi.

Åh, var såå tröt igår att jag inte orkade skriva något inlägg riktigt. Men igår fick jag mycket gjort i alla fall. Jag och Maja köpte husnummersiffror och åkte på Plantagen för att kunna göra vårfint på framsidan! Ska visa bild i eftermiddag, men det blev bra.

Tänkte försöka hinna med Joakim in till stan nu på morgonen så jag och Maja kanske får lite lugn och ro på Maxi. Mycket som ska handlas inför helgen. Nä, ska gå och skriva en inköpslista nu. Vi hörs! Kram

Försäkringskassan och skatteverket.

Japp. Dem ska jag ta itu med i eftermiddag när jag och Maja har varit på möte med min handledare i projektarbetet. Hade inte en susning om att e-legitimationen ska förnyas efter ett år, så jag måste fixa den innan jag kan lämna in deklarationen och söka föräldrapenningen för sommaren. Så slipper jag jobba i sommar!


Måste ju berätta att jag och Joakim har ALLA föräldradagar kvar, eftersom jag pluggat nu under hösten/våren. Känns värt såhär i efterhand men nog har jag slitit mitt hår många gånger när det känts jobbigt med studierna och tentapluggkvällarna har varit låånga. Så den här sommaren ska bli den finaste hittills hoppas jag.


Kan ju inte bli sämre heller av att vi inleder sommaren med att åka till Turkiet i slutet av maj! Kul var det också att Zalina och Olivia m familj också ska åka till Side samma datum:)

Det som "kärringa ha på läppa"



..passar inte på mig i alla fall. Nä, läppstift i all ära, men det går fetbort för mig. Jag vet inte om det är mitt eget synsätt det är fel på eller om det verkligen är så att jag ser förjävlig ut med läppstift. (Blir inte så superbra bilder med Mac:en, men jag försökte i alla fall illustrera att det snarare ser ut som att jag fått en smäll på käften än ett skönhetslyft!)

Läppglans är mitt bästa i alla fall! Helst Juicy-tuberna som kommer ner i brevlådan snart.. Mm!


Hairstyle.


Alltså nu börjar det bli låååångt, mitt gamla hår. Funderar på att göra något med det, men är samtidigt så barnsligt förtjust i längden att jag inte vågar. Saken är den att jag inte riktigt har tid just nu att styla håret innan jag ska iväg någonstans, så det blir oftast bara en hästsvans. Sjukt tråkigt. Hade man haft någorlunda "självfall" så hade ju biffen varit klar, men det har man så klart inte. Tusen miljarders tunna hårstrån består mitt hår av och inte ETT ENDA av dem har någon tillstymmelse till lockighet. Så vad gör man? Jo, jag funderar på att gå och köpa mig en första klassens locktång! För de är ju så fina, Hollywoodtjejerna, i sina überstylade hårsvall:



Kate Hudson.




Lauren Conrad.




Kate Blanchett.





Cup.

Har fotbollscup i helgen, så ursäkta för min otroligt dåliga uppdatering! Sitter nu och äter frukost i väntan på att åka iväg mot stan för att spela match nu kl 09.00. Bra Jennifer.
Maja och Joakim sover så sött båda två så de lär ju knappast märka att jag sticker iväg nu.
Vad ska man göra resten av dagen? Plantagen? Blomsterlandet?

Tidsfördriv.

Har lite att göra just nu, är hos mamma och pappa och fördriver tid innan veckans sista föreläsning. Maja ska vara med sin morfar mellan 13 och 15 och hålla honom sysselsatt! Kan bara säga att det hade inte alls funkat med studierna om jag inte haft så mycket hjälp med barnpassning som jag fått. Även om det bara är några enstaka timmar i månaden, så underlättar det OERHÖRT för mig!
"Sitt fint och le, för nu ska mamma ta kort!"




Jag gillar dockan för den går att stoppa i munnen.




Jaja, vi ska väl roa oss vidare innan vi äter lite lunch. Vad pysslar ni med idag då?

..och lite till mamma.

Det blir ett saftigt kvitto, jag vet, men jag måste fräscha upp i sminklagret och jag är less på billigt skräp som tar slut fort. Testar lite nytt nu och förhoppningsvis blir det här ba´ bulla!


Foundation från Chanel <3





Klassiker; Juicy Tubes.





Diorshow mascara. FÖRLÄNGER!





Dior bronzer.





Sen är det ju lite kul att unna sig också;)

Lite från Lindex till Maja.

Lindex är nog mitt favoritställe att handla på till Maja. Surfade runt lite och hittade jättefina saker som skulle passa bra till resan. Bl.a detta:
Söt body.





En kofta att ha på kvällen om det blir kyligt.





En till söt body.





Gulligt set.





Svalkande t-shirt!





Jeansklänning.







Det enda jag är lite lur på är vilken storlek jag ska beställa. 74 sitter jättebra på henne nu, men hinner hon växa i 80 innan vi sticker? Känns ju lite onödigt att köpa för smått som hon bara kan använda enstaka gånger. Det blir nog 80!

Nike.

Måste bara visa upp mina pärlor. De är sååå sköna och perfekta för alla promenader med Maja osv, osv. Ingen sko för löpning kanske, men fungerar super till andra aktiviteter.

Rött.

Ja, det blir mycket rött nu. Börjar med det söta:

Lillgumman på eftermiddagspromenad. Vill inte alls sova, för det är ju så himla kul att sitta uppe och titta på allting!




Chef. Såg denna när jag åkte från stan idag. Bra där registreringsskylten.





En (RIKTIGT) osminkad sanning.

Jag bju´ på denna..

<3

Åh, sitter och lyssnar på så bra musik att jag blir ju alldeles salig. Den här har i alla fall fångat mitt hjärta:
<3

I'll catch a grenade for you..


Billionaire.


Svar.

Googlade på tidigare ämne och hittade svar på apotekets hemsida. Tydligen ska man vara restriktiv med solkrämen då små barn inte kan bryta ned de ämnen som den innehåller. Så det blir skuggläge, hatt och parasoll HELA veckan för lillan för att vara på den säkra sidan!

Sun Care.


Just ja, har en liten fundering. Hade ju tänkt köpa solskyddscréme till Maja innan vi åker, men fick höra att man inte ska smörja in barn under ett år. Jaha, men vad ska man göra då?!

Ååh, alla dessa grejer. Spontant känns det som att man ska göra det som känns bäst för en själv, men jag vet inte.

GAH.

Rik som ett troll.

Eller?


Nä, men garderoberna är sålda och jag är 1800:- rikare. Men jag är ju såå ansvarsfull och duktig så de pengarna hamnar rätt ner i sparbössan. Bra Jennifer!


Passar på att ta mig en kaffe nu när Maja somnat. Är inne i Umeå nu hos mamma och pappa, för mamma ska passa Maja under min föreläsning i eftermiddag. (Tack för att du tar ledigt från jobbet!) Men det är ju smått otroligt för deras Moccamaster levererar ju ta mig tusan varenda gång! Kanske ska fundera på att skaffa en sådan då.


Ser nu att de har ett reklamblad från BlomsterLandet på bordet, så jag ska kika igenom det nu tillsammans med min kaffekopp och se hur man kan göra lite vårfint där hemma!



Helgen.

Helgen har varit bra! I fredags tog vi det bara lugnt och tog igen veckan som gått. Jag hann även med att baka morotsbullar (sjukt goda och nyttiga), receptet hittade jag på Tasteline. Sedan på lördagen blev det full fart för vi åkte ut till Sävar och hälsade på Jockes farmor och faster m familj för att sedan avsluta kvällen hos Theres och Jimmy med världens brakmiddag. Årets första grillning kan tilläggas! Jimmy introducerade ett nytt tilltugg till det grillade; istället för pommes kör man rakt av CHIPS. Bra Jimmy.


Söndagen blev fixardagen som vanligt och lilla svarta bilen blev tvättad och glänser nu som aldrig förr. Vi hann hälsa på Erik och Eva och mina föräldrar. Så sammantaget så har nästan alla i släkten fått sig en titt av vår lilla familj i helgen.

Nu sover gumman, så jag passar på att göra bort lite skolarbete (skriver ett paper om Ernst Billgrens "New Friends"). Har även lagt in våra garderober på blocket, vi har verkligen ingen plats för dem och vi använder dem inte heller sedan klädkammaren blev inredd. Så kom och KÖP!



Hoppas ni får en bra dag allihopa!


Vad blir det för mat?

Ingen aning. Joakim kommer hem sent ikväll, så jag får äta middag på egen hand. Risken är överhängande stor att det inte ens blir något lagat utan mer något i stil med; musli och mjölk. Har sådan idétorka just nu att jag faktiskt inte orkar.
Idag har jag (och Maja) städat, bakat, tvättat, hängt tvätt, lekt, ätit, lekt etc. OJ vad vi har fått tiden att gå och varit effektiva samtidigt! Bra Jennifer och Maja.
Kram.

Färdigt!


Resultatet av dagens bakning: 2 härliga lantbröd!




Baka, baka, liten kaka.

Yes. Nu ska jag ta tag i min lediga dag och passa på att baka lite frukostbullar medan Maja sover förmiddagspasset. Bra Jennifer. Jag lägger in en bild på resultatet!
Kram!

Perfect tan.

Okej, nu har jag sett alldeles FÖR många människor som tyvärr misslyckats en aning med sin brun-utan-sol-applicering. Så jag kan inte hålla mig och skriver därför detta inlägg med lite tips om hur man kan göra;
t
  • Vilken produkt du än har tänkt använda: rengör alltid huden innan, peela och återfukta den.
  • Följ produktbeskrivningen noga, noga, noga.
  • Är du osäker på om du lagt på tillräckligt? Vänta några timmar och se efter igen, för vissa produkter tar helt enkelt längre tid innan resultatet syns. Vill du har mer kan du i så fall lägga på det då.
  • Produkterna kan färga av sig på kläder osv, så ta på dig kläder du inte är särskilt rädd om efter appliceringen.
  • TVÄTTA HÄNDERNA efter applicering, så inte dina orangea handflator avslöjar dig.
När du nu lyckats och uppnått önskat resultat kan du se ut som att du varit utomlands i en vecka, utan risk för både hudcancer och rynkor! Jeeeei!
Själv använder jag L´Oreals Sublime Bronze Automatic Spray. Både billig och bra.
KRAM.

Svanefors.

Fantastiskt vackra kökshanddukar från Svanefors. Kul idé!
Blåbärspaj.
Farmors drömmar.
Gubbröra.



Alla bilderna från Svanefors.se.

Greys Anatomy.

Tack för att den här serien finns säger jag bara. Så sjukt bra! Är inne på säsong 7 nu och vad kan väl passa bättre att slå på när Maja bestämde sig för att vakna 05.32 och somna om igen 06.17 och jag själv inte kan somna om igen? Jo! Greys.
Mina bästa vänner just nu:)



Blev till och med så medryckt i serien att jag gick in på saco's hemsida för att ta reda på mer om läkarutbildningen. Bra Jennifer. Fast det kommer ju inte att ske såklart, eftersom jag bara har ett år kvar av min egna utbildning. Nä, nu har jag sagt detta, måste fortsätta se, återkommer under dagen!
Kram

RSS 2.0