Snart så.

Ja, snart är alla julklapparna inhandlade och jag/vi kan slappna av angående det i alla fall!

Är så himla sugen på att börja jobba nu, hade velat hitta ett bra och dugligt jobb (som har med mina studier att göra såklart) innan sommaren tar vid. Det var länge sedan man hade den där "Åh, jag har pengar så det räcker och blir över den här månaden!"-känslan. Den längtar jag efter. Nanting.


Snart börjar Ernst jul på 4:an och det kan jag ju bara inte missa. Vad härlig han är ändå, Ernst! Skulle gärna fira jul med honom, piffigare karl får man ju leta efter.


Hade egentligen tänkt åka till Zalina & Olivia imorgon, men Olivia har fått ögoninflammation (STACKARN) så jag vågar inte riktigt ta dit Maja. SYND!



Tips!



RIKTIGT bra torrshampoo från Batiste. Ett bra komplement till Lee Staffords. Endast 55:- på Kicks för tillfället. KÖP! (Naglarna syns dåligt på bilden, men de blev jättebra! Tog lite tid innan jag fick till dem som jag ville ha dem, men väl värda pengarna.)


Ikväll väntar träning 21-22. Tack för den träningstiden..


KRAM


4 dagar kvar.

Snart är det alltså julafton. Vi har köpt nästan alla julklapparna klart, det återstår några få som jag och Maja ska åka in och fixa efter lunch. Har jättemycket FÖRUTOM julklapparna som ska ordnas och det känns mer stressande. Bara småsaker, men många bäckar små ni vet..

- Knycka lite granris att lägga på farstubron.
- Planera aktiviteter att göra på julaftonsförmiddagen.
- Handla all mat inför julhelgen.
- Skriva julrim till alla julklappar.
- Sammanfatta några vetenskapliga artiklar.
- Göra färdigt lite projektarbete.


Osv, osv.

Hjärtbesöket gick förresten ganska bra förutom att de hittade ett liitet hål i hjärtat som kommit till nu på senare tid. Det är ju inget akut tillstånd så jag antar att det bara är något man lever med (utan bekymmer) om det inte skulle bli förvärrat. Konstigt tycker jag efter som jag är opererad för alla hål som fanns i hjärtat då jag var yngre, men de borde inte ha missat ngt eftersom jag varit på så många kontroller efteråt och då har man inte sett det. Äsch, sak samma, jag är frisk och lider inte av det och det är det som är viktigast!


KRAM

Heartbeats.

Klockan 10 ska jag åka och lämna Maja hos Jocke på hans jobb en stund för jag ska in till sjukhuset för kontroll av mitt hjärta. Jag gör kontroller vartannat år eftersom jag är opererad för ett medfött hjärtfel och fortfarande har ett litet klaffel kvar. Det är absolut ingenting jag lider av och man har i princip friskförklarat mig, men de vill bara se så att klaffelet håller sig i skick och inte blir sämre. Men så länge jag tränar regelbundet så ska det inte vara någon fara eftersom att hjärtat är en muskel och det också påverkas av träningen (blir 'fastare', starkare och lite större) så pressar det bort klaffelet så att det inte märks. På ett ungefär.

Medan jag och Maja är borta så kan ni få lyssna på den här (Heartbeats av José Gonzales):





Nackbesvär.



Idag är en jobbig dag, vissa dagar är bättre än andra när det gäller min dumma, onda nacke och idag är en sämre dag. Det blir ofta så här när jag har suttit och arbetat mycket vid datorn. Jag har fått mycket gjort, men det har kostat mig min nacke för några dagar framåt. Tyvärr. Själva värken är en sak, men tröttheten och huvudvärken som kommer på köpet är ingen lek. Usch. Jag önskar inte ens min värsta fiende de här besvären.


Jag vet inte vad det beror på, det är säkert många faktorer som spelar in, men jag är i alla fall evigt tacksam för att jag fick många massagebehandlingar i födelsedagspresent! De kommer att hjälpa till oerhört.


Men som sagt, jag har fått mycket uträttat och jag har varit och köpt nagelkit:et så jag ska försöka hinna med att fixa med det ikväll. Om jag hinner. Har styrketräning mellan 21-22 ikväll, men efter det så borde jag hinna!


KRAM

Nails.

Jag gjorde mina naglar på salong förra året lagom till nyår och det blev verkligen fint! Dock så känner jag att det för stunden inte kan vara något för mig att lägga pengar på. Jag måste prioritera andra utgifter helt enkelt. Så därför blev jag extra glad när jag hittade det här gelé-kit:et så att man kan göra sina egna gelénaglar. Ska köpa hem det imorgon och prova på så meddelar jag 'under resans gång' hur de är, hur det gick att applicera och hur länge de håller.

Blev som sagt supersugen att prova!


159:- på Kicks!


KRAM

Ambivalent.

Jag VET INTE vad jag ska ha på mig på lördag då det är julbord med Björklöven. Jag känner att man kanske måste klä sig mer 'affärsmässigt' än 'ungdomligt' men för den sakens skull så vill jag inte klä mig som en 50-åring. Har kollat runt lite på nätet och hittade den här söta blusen i lite längre modell:


Den kommer från H&M och kostar ynka 149:- Det känns som att den gör sig bra till ett par tajta mörka/svarta jeans (eventuellt ett par snygga leggings eller strumpbyxor beroende på hur lång/kort den är). Kommer självklart att använda mina nya högklackade pumps. Det blir alltså 'all black' på lördag och jag kommer mest troligt att piffa mer med hår och smink än med kläder. (Fast om jag känner mig själv rätt så blir det en naturlig look som vanligt, för då trivs jag BÄST.)


Bokade även in en klippning hos Tina på Clip på lördag förmiddag och det kommer inte en dag för sent! Ska bli kul att känna sig fräsch i håret igen.


Idag har jag hunnit med att göra lite choklad och kola så jag börjar ta igen det missade julpysslet snart tror jag!


KRAM

Ingen snö längre.

Pulkatjej!


Maja är ledsen över att snön är borta (i alla fall här i Holmsund så är den det) för nu kan vi inte åka pulka längre. Tänkte ta en sväng till Maxi och Strömpilen idag och då ska hon få leka av sig lite på Busplaneten. Om man nu vågar sig dit efter Konsumentverkets granskning.. Det verkar ju som att de har åtgärdat felen och jag kommer ju ha full uppsikt över henne hela tiden, så vi vågar oss nog dit!

Om det är någon som vill haka på så RING!


KRAM

Jul-en.

2 st Jul-en:ar köpte jag här om dagen på Plantagen & de står i köksfönstren. Det blev väldigt juligt och fint!

39:90:- på Plantagen.



Saffransbullar.

Igår eftermiddag blev det bakning för fulla muggar! Jag bjöd in Joanna (& hennes lilla Emma) så att de kunde hålla ett getöga på Maja medan jag bakade bullarna. Självklart fick hon sig en kopp kaffe & en pepparkaka!

Ett problem för mig är att jag inte riktigt har tålamodet att stå och baka ut en hel deg, så jag kämpade mig igenom de sista bullarna. Ungefär halvvägs i bakningen så kände jag att jag ville slänga degen, men det får man ju inte. Haha. Nämen jag är livrädd att bullarna ska bli torra så jag tar alltid för lite mjöl och då blir det ju himla kletigt när man bakar ut degen. I alla fall, resultatet blev såhär:


Saffransbullar med vaniljfyllning.



Några lussekatter blev det också. Eller 'kusar' för den som vill vara mer gammaldags.


KRAM PÅ ER.


OBS!

Glöm inte:

IKVÄLL KLOCKAN 21:00 VISAS TWILIGHT PÅ KANAL 5!




Jag ska minsann skynda mig hem efter träningen och kolla!


Team-Edward.  Bild: Google

Lucia.

Igår var det en lugn dag. Åkte in till stan och skulle just lämna av Maja hos farmor Monica när projektgruppen meddelar att handledningen ställdes in. Inte så synd för oss i alla fall, för vi åkte minsann till Sävar och kikade på när söta förskolebarnen sjöng julsånger. De var superduktiga! Dock var det lite väl mycket kaos för mig när fikat var över. Känner att det är dags att börja lära sig hantera när det blir lite mer 'livat' för den 16:e Januari börjar vårt troll på förskolan hon med. Stora tjejen!

Som den slarviga mamman jag är så glömde jag ju naturligtvis att åka till strömpilen och fotografera Maja, så hon fick inte vara med i årets luciabilaga. Dumma mamma!


Nu ska jag hjälpa farfar att komma sig iväg med färdtjänsten och sedan åker jag en sväng till universitetet. Har lite som måste göras!


Ikväll blir det träning och julgranspyntning och ev lite bakning.


Hej svejs så länge & glad lucia på er alla!


KRAM

Knäck.

Har ju förresten kokat knäck ikväll också. Fick godkänt av Joakim så då är jag nöjd!

Gott!



Kvistarna.

De passar jättebra i vardagsrummet. Bryter av fint mot allt det vita.



Happy birthday.

Gårdagen var verkligen fullt upp! Inledde dagen med att skriva tenta (som förhoppningsvis gick bra) sedan åkte jag hem och då möttes jag av födelsedagsfirandet.

Fick superbra presenter och jag kommer ha STOR nytta av samtliga. Jag fick:


- Presentkort på Clip
- Presentkort på Face x2
- Presentkort på Wilmas
- Presentkort för massagebehandling
- Smink
- Jättefina röda 'ljuskvistar'
- Supergod tårta och fina blommor


Kunde inte haft en bättre födelsedag. Det var supermysigt!


Är jättenöjd över mina ta-hand-om-mig-själv presenter!



KRAM

God jul Jennifer önskar Cervera.

Det finns MYYCKET mer som jag gärna skulle vilja ha..

Jul, jul, jul.


Årets adventsljusstake & tomten från Maileg (som möter upp våra gäster i hallen).



Kvällens middag.

Idag serverades det köttfärsbiffar med bulgur och kantareller. En liten crème fraîche klick och gurka.

Man taget vad man haver, sa Kajsa Varg!



På väg hem.

Nu är vi äntligen på väg hem från stan. Ska laga i ordning lite middag och sedan ger vi oss ut på en långpromenad med lillan i vagnen! Behöver rensa tankarna lite. Har så himla mycket i skolan just nu och har hittat ett jobb som jag verkligen vill ha och ska söka. Men kruxet är att jobbet börjar efter jul och min examen är inte förrän i juni. Så det tål att tänkas på!

Tänkte även försöka att julstöka lite ikväll; baka saffransbullar och koka lite kola och knäck tänkte jag. Ni får bilder snart!


Kram!


Ny design.

Ny bloggdesign för ett tag. Tråkig kanske. Men ett konsekvent gränssnitt & praktisk! Är inte färdig ännu, men nu börjar det bli sent så jag tänkte hoppa i säng.

Sov gott!


(Psst. Jag lovar att jag ska bli duktigare på att lägga in bilder på vad vi gör om dagarna.)

.

Helvetes skit. Har en HEL del att fundera på de kommande dagarna, så bli inte ledsna om jag är dålig på att uppdatera här i bloggen. Berättar sen vad det är och hur det går. (Och nej, jag är inte gravid.)

Kram så länge.

Måns Zelmerlöw.

Himla duktig han är! Hör honom på Äntligen Morgon just nu i bilen. Ska genast köpa den nya julskivan! Bra Måns.


2:a advent.

Just nu är vi hos mina föräldrar inne i stan för lite adventsfika. Så här bjuder jag på en liten vers som 'firar' in den 2:a advent 2011:

Mörkret tätnar i advent och vårt andra ljus blir tänt.
Gud bevare dem som gråter, låt dem le och leka åter.




Förskolan.

I Onsdags fick vi besked om att Maja har fått förskoleplats. Vi fick det vi valt som nr 3, men vi kommer fortfarande att stå kvar i kö till något av val 1 & 2 eftersom att de ligger närmre där vi bor. Ska bli spännande att ta kontakt med personalen och få åka dit och se hur det ser ut. Det blir säkert jättemysigt när hon får börja på förskolan och få lite mer kompisar och lite mer stimulans. Var och lämnade in lite papper på kommunhuset i Holmsund idag.

Men jag undrar en sak:


- Vi funderar på att sätta henne på en privat förskola i stan (Umeå) som har kösystem via Umeå Kommun. Hur gör vi då? Är det bara att sätta henne i kö, eller försvinner hennes andra ansökningar då? Det enda vi vill är egentligen bara ha henne tillfälligt i Holmsund tills hon får en plats på förskolan inne i stan. Vad göra? Tips?


KRAM!

Nöjd.

Gissa om jag är nöjd över dessa pärlor? Såå fina!



Blev ju inget av.

Nä, det blev ju inget av mina testlockar igår. Glömde plattången hemma hos Monica (Joakims mamma). Men IDAG tar jag hem den och visar ikväll.

Var på Din Sko på Strömpilen också på hemvägen och skulle kolla in skorna. Självklart fanns inte ett par av dem. Ska ner på stan idag och kolla om de har dem där!


Idag har jag projektmöte klockan 9 på Universitetet, sedan föreläsningar fram till 15. Så nästan full dag m.a.o.


Vad gör ni idag?

KRAM

RSS 2.0