Inne.

Typiskt. Våren börjar närma sig kalla Umeå och solen skiner som aldrig förr. Klart man måste sitta inne och skriva hemtenta då. Men jag ska minsann tjuva mig ut och ta en långpromenad med Maja i vagnen ändå!
Ska bli bättre på att lägga upp bilder osv, så idag börjar vi! Sen.
KRAM

Plaza.

Åh, ikväll ska vi ut och äta med Tony och Catta på Plaza. Har inte varit på restaurang sedan i somras när jag var gravid. Alltså 6 månader sedan. Ska bli riktigt trevligt!
Återkommer med någon slags outfit.
KRAM

Hudvård.

Tänkte babbla på lite om hur du kan göra för att ta hand om din hy. Det viktigaste du bör göra är att utgå ifrån den hudtyp som just DU har. Men runt 80% av oss har blandhy så jag håller mig till att prata om den. Bara för att din bästa kompis dagcréme funkar superbra på henne så betyder det inte att du ska ha likadan. Fel produkter skapar obalans i huden!
  • Är du runt 20+ är det bra att komma ihåg att det är nu du lägger grunden för hur din hy kommer vara om 10 år. Sol, vind, alkohol, rökning, lite sömn och dåliga kostvanor skyndar på din huds åldrande. Fokusera på rengöring och återfuktning och glöm för guds skull inte att använda solskyddsfaktor!
  • Eftersom att jag har blandhy så använder jag Clinique's Moisture Surge Extended Thirst Relief som dagcéme. Den är lite dyr, men otroligt dryg så den räcker länge. (Den går även bra att använda som 5-minuters mask om man t.ex. just gjort en ansiktspeeling.)
(Min dagcréme, verkligen att rekommendera då den återfuktar bra. Passar dig som har blandhy!)



Nu vaknade Maja, dags att ta hand om henne. Fortsätter med babblandet lite senare.
Kram

Lexington baby.

Måste bara visa upp fina fina filten som Maja fick av farbror Lerner och Hanna.

Så får du drömhåret!

Det är många faktorer som spelar in för att ditt hår skall komma till sin rätt. Ansiktsform, livsstil, hårtyp och hårkvalitet är några av dem. Tricket är att du lär känna ditt hår och tar reda på hur du maximalt kan utnyttja dina tillgångar.
  • Tips! Använd alltid värmeskyddande produkter när du fönar eller stylar håret med plattång, locktång etc.
Är ditt hår..
  • NORMALT: ditt hår är friskt och starkt utan slitna eller kluvna toppar. Använd milda och vårdande produkter som fortsatt bevarar håret. Satsa på inpackningar ett par gånger i månaden. Använd ett serum som motverkar kluvna toppar. Om håret är lockigt så kan du använda en creme som definierar lockarna.
  • TORRT: ditt hår kan vara både tunt och tjockt, men saknar spänst och upplevs som skört och risigt. Topparna är ofta kluvna. Välj återfuktande schampo och balsam och gör en inpackning varje vecka. Använd leave-in produkter som inte behöver sköljas ur. Ett torrt hår mår bra av att fönas med rundborste som slätar ut frissighet och ger maximal glans.
  • FETT: håret är sannolikt övertvättat och uttorkat. Hårbotten blir snabbt smutsig och ibland kan du ha problem med mjäll. Tvätta inte håret så ofta, använd ett torrschampo ett par dagar så att det återfår sin naturliga fuktighet. Använd milda produkter och skölj ut håret med ljummet vatten när du tvättat det eller använt inpackning. Försök att inte styla håret så mycket och låt det vila!
  • TUNT: du har fina, tunna hårstrån och håret känns babymjukt. Till och med hårsprayen lägger sig platt på hjässan. En färgning kan ge illusion av tjockare hår. Välj volymgivande produkter och föna håret upp och ned för bra volym.
Hoppas du fått lite tips och att ditt hår får en liten kick! Kom ihåg att det krävs att man vårdar sitt yttre om man vill ha långsiktiga resultat!
KRAM.

Paniktips för dig som färgat håret- och det blev helfel!

Ta det lugnt, det här fixar vi!

  • Gult är fult - enligt vissa, men innan du färgar vidare och riskerar att förstöra håret ännu mer så prova med ett silverschampo! Det tar bort de allra gulaste tonerna och kan fixa till även den mest kycklinggula hårfärgen. (Jag använder John Frieda's Colour Renew schampo + balsam.)

  • Blev det som var tänkt brunt svart? Om du är nyfärgad, lägg i en inpackning i ca 15min, det brukar ta bort lite av den överflödiga färgen. Annars kan du åka och köpa ett billigt "dåligt" schampo, det brukar också ta bort det svartaste. I värsta fall kanske du får lägga i lite ljusare slingor, men gå då till en frisör så att det blir rätt denna gång. (Waterclouds Ice Hair Mask är jättebra!)

  • Från blond till brunett? För att inte riskera att håret kommer skifta i grön/brunt är det bra om du lägger i en toning som färgar håret kopparrött innan du slutligen färgar brunt.
Hoppas ni räddar upp håret och kan torka tårarna! Men glöm inte att du faktiskt lärt dig något av detta, tyvärr kanske det blev den hårda vägen, och tro mig, jag vet hur det känns!
KRAM.

Lite tips.

Tänkte börja ge er lite skönhetstips då och då, inte för att ni är fula eller så, men det är ett stort intresse jag har och varför inte dela med sig av något man tycker är intressant!
Dagens lektion: Håret.


Matt eller glansigt, vått eller torrt. Det gäller att styla med rätt produkter för att få ett önskat resultat.
SPRAY: en bra hårspray fixerar din frisyr till ett hållbart resultat. Sprayerna finns i olika "styrkor" så läs på förpackningen för att hitta rätt styrka till din frisyr. (Jag själv använder Björn Axén Hairspray megafix.)
MOUSSE: föna en rak frisyr eller forma lockarna. Moussen ger dig stadga och ett formbart hår. Applicera medan håret är fuktigt och föna sedan till önskad frisyr. Använd sedan sprayen för att få en hållbar frisyr. Applicera inte i vått hår och låt det självtorka, då ser det onaturligt och konstigt ut! (Jag själv använder Toni&Guy Boost it Mousse.)
VAX: en mångsidig produkt som kan forma de lite mer "extrema" frisyrerna. Så med enbart ett vax i badrumsskåpet kommer du långt! Mitt tips är att använda vaxet sparsamt när du applicerar det, det är alltid lättare att lägga till än att ta bort. Tar du för mycket riskerar håret att bli mycket "fett" och onaturligt. (Jag själv använder Toni&Guy's Define It wax.)
GELÈ: perfekt för bakåtslickat hår. Applicera i vått hår och forma till önskad frisyr. (Jag själv använder inte gelé, men rekommenderar SACHAJUAN's straight out gel.)
SILKESDROPPAR: Ett måste för dig med långt hår! Smörj in slitna toppar med droppar och håret får genast mer liv. Du kan även fördela sparsamt i längderna för att få lite mer glans och lyster. Men var försiktig så att du inte tar för mycket, då blir håret fett. (Jag själv använder SACHAJUAN's Shine Serum. OFTA!)
TORRSCHAMPO: Personligen skulle jag inte klara mig en dag utan denna fantastiska produkt. Perfekt om du inte hinner tvätta håret, plus att det suger ur det "fettiga" ur håret och ger en känsla av nytvättat hår. Ett måste i bedrummskåpet alltså! (Själv använder jag Lee Stafford's Poker Straight Dry Schampoo. Beroendeframkallande!)
Torrschampo. Lee Stafford's Poker Straight.
Hårspray. Björn Axéns Megafix.
Silkesdroppar. SACHAJUANS Shine Serum.

Mina 3 favoriter som jag absolut inte skulle klara mig utan!
Hoppas att ni fått lite hjälp av mina tips!
KRAM.

RSS 2.0